Dr. Bulut, et tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktaları vurgulayarak, “Etin kesilmesinin ardından bir gün beklemek daha sağlıklı olabilir. Otlayan ve gezen hayvanların etini tercih etmek sindirimi kolaylaştırır. Küçükbaş hayvan eti büyükbaş hayvan etine göre sindirimi daha rahat olabilir. Et pişirme yöntemi olarak haşlama öneriyoruz. Et tüketiminde yanında tatlı karbonhidratlar yerine lifli ve yeşil yapraklı sebzeler tercih edilmelidir. Haftada en fazla 2 defa et tüketimi yeterlidir. Kesilen kurban eti taze olduğunda kaslarda korku etkisi ile spazm oluşabilir, bu nedenle tüketimini bir süre bekletmek sindirim açısından daha iyidir. Et tüketiminden kaynaklanan sindirim problemlerinden kaçınmak için bu önerilere dikkat etmek önemlidir. Ayrıca, kesilen kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak da önemlidir.” dedi.
Related Posts
Beynin en yetenekli yaşı ortaya çıktı: Bunu okuyorsanız çoktan aştınız…
- Seher Alp
- 25 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Bebekliğimizde tamamen aciz bir halde dünyaya geliyoruz. Yürümek, konuşmak, kendi başımıza hayatta kalmak gibi temel…
Sağlık sistemindeki ve sektördeki vurgunun şifreleri
- Seher Alp
- 24 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Türkiye, Yenidoğan çetesini konuşurken ben size "sağlıksız sağlık" sistemimizi, sektörü ve çürümüşlüğü anlatayım.
Düşük uyku kalitesi olanlar dikkat! 589 kişi 15 yıl boyunca izlendi
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 2 min
- 0
ABD’de yapılan bir araştırma dikkat çekti. Uyku kalitesi kötü olanların beyinlerinin daha hızlı yaşlandığı ortaya…